n" />

I made it

Första skoldagen gick kalasbra! Vi började med en samling i skolans aula, där vi fick information om lite nya ändringar och regler. Därefter gick vi klassvis till olika klassrum för att göra sådana där saker som man alltid gör första dagen, det vill säga alla fick kontrollera att deras rätta namn/telefonnummer/adress stod på klasslistan, vi fick scheman (som eventuellt är preliminära, det är lite oklart) och några lärare pratade kort om vad som skulle hända under skolåret. 
 
Klassen kändes också bra. Det verkar vara en mer stabil klass än min förra, vilket tillsammans med skärpta regler i klassrummet antagligen kommer underlätta enormt för mig i skolan. Jag hoppas det.
 
Efter skolan hängde jag några timmar med min vän Wilma. Vi pratade mest och spelade kort. Och så målade vi en sådan där vikgubbe, ni vet? När man turas om att måla olika delar av en person och viker bak det man målat så att den andra personen inte ska veta vad den fortsätter att måla på. Det kan alltså bli en person med kockmössa, ett hundansikte, en vinterjacka, en ballerinakjol och träskor. Häromdagen när jag träffade en annan vän (Alice) ritade vi också sådana här gubbar så jag tänkte att jag kunde visa allihop för er. Här kommer mästerverken:
 
Visst blev den sista figuren lite lik Sean Banan? Lite i alla fall. Erkänn.

Imorgon börjar skolan

Imorgon har jag min första skoldag för det här skolåret. Jag önskar att jag kunde säga att jag var taggad, peppad och nyfiken men istället känner jag mig JÄTTEnervös och undrar om det där med att börja skolan igen verkligen var en så bra idé ändå... Det finns en risk för att den några månader yngre Clara var aningens mer optimistisk än vad som är hälsosamt och att beslutet därför blev 37% felaktigt. Men gjort är gjort. Jag är inskriven på en ny klass och imorgon börjar helvetet himmelriket på nytt. 
 
Jag har i alla fall införskaffat mig ett anteckningsblock för att underlätta mina studier lite. Fun fact: när jag skulle köpa anteckningsblocket glömde jag av att jag skulle köpa ett det, så jag köpte allt annat förutom anteckningsblocket. Sedan glömde jag köpa en påse så jag fick försöka få kontakt med första bästa personal och bara "Hallå! Kan jag få betala en påse i efterhand? Jag glömde att jag skulle ha påse...". Personalen var snäll och sa att jag kunde ta påsen gratis. Jippieee! Allt frid och fröjd! Typ. När jag och pappa packat ner alla varor i gratispåsen frågade pappa plötsligt om jag inte skulle ha köpt ett anteckningsblock. Ehhhh jagglömdedet. 
 
Jag fick gå tillbaka till affären, leta upp det minst fula anteckningsblocket jag kunde hitta och ställa mig i kö igen. När personen i kassan såg mig på nytt, med enbart ett anteckningsblock på varubandet så skrattade hen. Det är okej. Jag skulle också skrattat.
 
 

Vegansk Ben & Jerry

 
 
Alla ni som är bosatta i Sverige och antingen är veganer eller undviker mejeriprodukter av andra skäl, kan väl knappast ha missat den enorma hypen kring de veganska Ben & Jerry-glassarna som 7 eleven har tagit in? För er oinvigna kan jag berätta att Ben & Jerry's har släppt ett gäng pappburkar med glass som är non-dairy, det vill säga fria från mjölk och ägg. Istället för komjölk är glassarna baserade på mandelmjölk. Himla bra alternativ både för miljön, kroppen, allergiker och veganer
 
Som jag har förstått det är det dessa 3 smaker som 7 eleven har tagit in:
• Chunky Monkey (glass med smak av banan och bitar av valnötter och choklad)
• Fudge Brownie (chokladglass med browniebitar)
• PB & Cookies (vaniljglass med bitar av choklad-sandwich-kakor och knapriga jordnöttsvirvlar). Den sistnämda testade jag igår. 
 
De få B&J-glassar jag smakade innan jag blev vegan, minns jag med en känsla av att de växte i munnen tills man mådde illa pga såååå måååånga smakeeeer. Men den här non-dairy i PB & Cookies-smak var himmelsk. Jag åt och åt och åt tills kroppen sa "Stopp! Det får inte plats mer i magen!". 
 
Tyvärr kostar en burk 79 kronor - vilket inte är det optimala för en fattig glassälskare - men det är det enda negativa jag kan komma på om den här glassen. 
 
Betyg: 4/5 jordnötsvirvlar
 
Har ni testat de veganska B&J-glassarna? Vad tycker ni?