Vegansk och glutenfri lasagne

Igår lagade jag till en fet laddning av lasagne och om jag ska ge den ett betyg blir betyget OM NOM NOM. Vanligtvis när jag lagar mat brukar hela processen vara en enda stor improvisation där min inställning till varje moment är "äh, det där blir nog bra", men lasagnen känner jag att jag vill skriva ner så att mitt mästerverk inte bara springer vilse någonstans i min hjärna. Sedan vill jag också visa er att vegansk och glutenfri mat faktiskt är nemas problemas. 
 
 
Färsen
- 500 g sojafärs
- 1 stooor gul lök (eller 2 små)
- 2 vitlöksklyftor
- ¾ dl tomatpuré
- 500 g krossade tomater
- 1 dl vatten
- 1 tärning grönsaksbuljong
- srirachasås i valfri mängd
- 1 msk oregano
- 1 msk paprikapulver
- salt och peppar efter smak
 
Såsen
- 1 liter mandelmjölk
- 1 dl glutenfri mjölmix
- 90 g mjölkfritt smör
- 3 msk bjäst
- salt och peppar efter smak
 
Annat bra
- Glutenfria lasagneplattor
- Vegansk ost (t.ex. violife for pizza)
- Matolja att steka i
 
Gör såhär:
 
1. Sätt ugnen på 175°C
2. Hacka löken och pressa vitlöken. Stek tillsammans med tomatpuré och sojafärs i en klick matolja. 
3. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning, oregano, paprikapulver samt salt och peppar efter smak. Om du vill ha lite sting i färsen kan du ringla i valfri mängd av srirachasås.
 
Låt färsen puttra på medelvärme medan du gör såsen:
 
4. Smält smöret och rör ner mjölet. Fortsätt röra när du häller i mandelmjölken.
5. Tillsätt bjäst, salt och peppar. Koka upp och låt sedan såsen puttra i ca 5 minuter. Rör då och då så att det inte bränner fast.
6. Riv ost. Massa ost. Ost ost ost. 
7. Varva sås, lasagneplattor och färs tills färsen är slut. Avsluta med sås och tusen kilogram med ost. Grädda i ugnen i 30 min. 
 
Fääärdiiiiiiigt!

Kommentarer
Postat av: Saga

Wohoo!!!

2017-07-02 @ 16:53:55
Postat av: Carro

Mums! :)

2017-07-02 @ 19:01:38
URL: http://nouw.com/carroat
Postat av: Anna Munkhammar

Ser då jättegott ut!!

2017-07-02 @ 20:09:49
URL: http://bodenbynight.se
Postat av: MALIN

Svar: Tack så jättemycket! :) Haha förstår vad du menar! Självklart kan du klä in den i något annat! Mitt tips isåfall hade varit att klippa remsor som är i samma form som dom ursprungliga kart-bitarna och klistra på. På så sätt blir det nog inga bubblor osv. Använd sedan en glödlampa som inte blir varm (inte helt hundra på vilka det är - lågenergi? Dimm?). Lycka till! Puss

2017-07-02 @ 20:39:41
URL: http://malinkirstine.se
Postat av: Bunny

AW YISS! MÅSTE prova det här! Jösses så gott! Vilket märke på glutenfria lasangeplattor? ^^

2017-07-02 @ 21:36:39
URL: http://bunnydrugz.blogg.se/
Postat av: Gabriella

Åh så gott!!

2017-07-02 @ 22:12:51
URL: http://gabriellasigfridsson.se
Postat av: Cecilia

Vad gott!!! :)

2017-07-03 @ 00:52:40
URL: http://www.CeciliaSalomonsson.devote.se
Postat av: Days by Johanna

Ser smarrigt ut!

Ja jag köpte ett par boxers sist jag handla men inte hunnit prova dem, men när jag köpt andra gånger har jag tyckte de varit det skönaste som finns

2017-07-03 @ 08:06:14
URL: http://daysbyjohanna.se
Postat av: Linda

Åh så gott!

2017-07-03 @ 09:40:35
URL: http://lindaviktoria.se
Postat av: Veronica Pettersson

Mat är fan livet :D

Sv: Tack snälla!

2017-07-03 @ 10:41:54
URL: http://veronicapettersson.se
Postat av: Ljuva Julia

Den ser såååå härligt ut, verkligen :D Jag har nog ALDRIG lagat lasagne :O

2017-07-03 @ 10:46:01
URL: http://ljuvajulia.se/
Postat av: Jonna

Så gott med lassange!:D

2017-07-03 @ 12:11:32
URL: http://perssonjonna.blogg.se

Vill du säga någonting?

Ditt namn:
Kom ihåg mig

Din e-mail (frivilligt & syns bara för mig):

Din blogg/sida:

Din kommentar:

Trackback