Peppar peppar ta i

Vardag  /  2  Kommentarer
... potatis. Nailed it!
 
Slängde ett öga på klockan av ren vana, sådär som man gör stup i kvarten trots att man egentligen är totalt ointresserad av hur mycket klockan är. Såg att klockan var fyra. Insåg att jag inte ätit lunch. Ajdå. (fast är det inte okej att vara extra dålig på livet när man är sjuk?)
 
Värmde klyftpotatis som blivit över från gårdagens middag och såg till att få ut alllllllt som fanns kvar ur bunken med hummus. Hummus är livet! Egentligen skulle jag vara helnöjd med att bara äta en stor skål hummus till lunch. Det som stoppade mig var när jag tänkte på hur kallt, mörkt och ensamt potatisklyftorna skulle ha det i kylen om jag lämnade kvar dem. Jag kände mig nästan lite elak. Ungefär som när jag var liten och jag var så arg att jag kastade mitt gosedjur i golvet. Det hann knappt gå en sekund innan jag drabbades av skuldkänslorna från helvetet och var tvungen att plocka upp gosedjuret i min famn igen, krama det hårt och säga "förlåt förlåt förlåt förlåt förlåt, jag menade det inte, förlåt". Verkar ha gått lagom bra att växa ifrån det där hehe.

Spontant tandläkarbesök

Vardag  /  2  Kommentarer
I förmiddags ringde jag till tandläkaren och frågade om jag kunde få en tandläkartid snart eftersom jag misstänkte att jag hade ett hål. De hade ledigt 15:30 samma dag så jag tackade ja till den, tryckte i mig ipren, duschade i räserfart och tog bussen till tandläkaren. Från en tv-skärm i väntrummet visades något danskt tv-program och från ett pågående byggarbete utanför hördes ett konstant dunkande. Inte det vackraste mina öron har upplevt men ändå bra mycket bättre än i höstas när jag satt i väntrummet på vårdcentralen, tyckte att livet var helt meningslöst och högtalarna bjöd på klämkäcka låtar av ABBA. I den stunden insåg jag att det inte var mitt liv jag skulle ta, det var ju ABBAs musik som skulle dö. 
 
Tandläkarbesöket gick i alla fall bra. Det var bara en skada (troligtvis för att jag är en sucker för sura saker) men inget farligt. Tandläkaren och assistenten (eller vilka titlar de hade) var trevliga, jag och tandläkarassistenten pratade om west pride tills tandläkaren tyckte att vi fick sluta tjöta så att de skulle kunna lägga flourlacket på mina tänder någon gång. Sedan avslöjade tandläkaren att hen dricker cola 2-3 gånger i veckan, fast det fick jag inte berätta. Shhh! 
 
 

Sjukling

Vardag  /  1  Kommentarer
Är en riktig sjukling idag. Har feber, halsont, snuva, värk i hela kroppen och mitt huvud känns som en seg kola. Det är en sådan där dunderförkylning. Kriterier för dunderförkylning:
1. Du har så hög feber att hjärnan fungerar ungefär lika bra som när du är redigt full
2. När du snyter dig så glider du ofrivilligt ner med snorpappret över kinden, eftersom du var helt oförberedd på den snorbomb som skulle komma att attackera pappret
3. Trots att du är 100% medveten om att du har godis (!!!) i skrivbordslådan, är du inte det minsta sugen
 
Den tredje punkten är nog galnast av alla. Vad ur kostcirkeln är viktigare än godis liksom? Jag har i alla fall tagit till de få häxkurer jag känner till, det vill säga: att dricka litervis med te och äta kilovis med piggelin. Det fungerar helt okej. Det är skönt för halsen. Ett litet tag. Sen gör det ont igen. Den får 2 av 5 häxor i betyg!
 
Pssst, här kan du följa mig!