Dagen före höstlovet

DIY  /  11  Kommentarer
Idag är det söndag och sista dagen innan mitt höstlov börjar på riktigt. Egentligen gick jag min sista skoldag (innan lovet) i fredags men eftersom man ändå alltid är ledig på helgen så känns det inte riktigt som att lovet har börjat än. Oavsett vad vi väljer att kalla dessa dagar är de mer än välbehövliga. Förutom att försöka ta vara på dem och faktiskt låta kroppen vila lite ska jag göra klart min scenografi-uppgift till skolan och försöka komma i fas med planeringen av mitt gymnasiearbete. Både gymnasiearbetet och scenografi-uppgiften var sådana projekt som jag startade igång tidigt och som jag till en början låg före med utifrån planeringen, eftersom de var var saker som jag tyckte var roligt och kände mig taggad inför. Meeen tiden gick och jag blev alldeles för bekväm i tankar som "Jag ligger ju jättelångt före planeringen så nu kan jag bara chilla på livet" och vips så hade jag halkat efter i stället. Oops. Tur att de båda två är projekt där jag får använding av min fantasi och kreativitet. Det är verkligen inte fy skam att ha skoluppgifter där den ena innebär att bygga upp en scenmodell och där den andra innebär att skriva och illustrera en barnbok (gymnasiearbetet). 
 
Här ser ni golvet och väggarna som jag täckt med svart gaffatejp. Tanken är att golvet också ska bli svart för att ge intrycket av en blackbox. Jag har även gjort basen till en säng, en köksbänk och en mixer.
 
Här är sängen som så småningom ska täckas i någon härlig färg.
 
Och här är det som ska föreställa en mixer med apelsinjuice i. Den behöver lite finlir och omsorg men visst syns det att det ska bli en mixer?

Draw Something

Vardag  /  4  Kommentarer

Var ni också några av de som mördade ner er i mobilspelet Draw Something för några år sedan? Jag minns att jag hade en period i högstadiet då jag spelade hela tiden. Samtidigt som jag åt, när jag var på toa, under rasterna i skolan, framför tv:n, på bussen, innan jag skulle lägga mig... Eller sammanfattat: jag spelade knasigt mycket. Och nu - cirkus sex år senare - råkade appen laddas ner från play store och hamna på sidan med de appar jag använder allra mest. Jag har absolut ingen aning om hur det gick till... Jag lovar. MEN DET ÄR SÅ KUL.


För er som inte är bekanta med spelet så är det ett rita- och gissaspel för telefonen, där du varje omgång ska rita ett specifikt ord som din kompis sedan ska lista ut när det är dennes tur. När kompisen har gissat blir det dens tur att måla och så håller det på så. Okej, jag inser att Draw Something inte riktigt var den ultimata appen att försöka sälja in så ni får helt enkelt lita på mig när jag säger att det är superkul. Här kan ni se några av de teckningar som jag skickat till andra:

Är ni övertygade än? Kommer ni ladda ner appen? Gör gärna det och starta en match mot min användare Dinosalt så kan vi spela tillsammans! 


Såhär ser appen ut:


Kylskåpspoesi utan kylskåp

Vardag  /  3  Kommentarer

Jag har verkligen fått upp ögonen för att leka med redan tryckta ord. De två senaste dagarna har jag klippt min metro fullständigt oläsbar och skapat konst av de nya meningarna jag bildat. Det här är verkligen en syssla som väcker SÅ MYCKET idéer och inspiration inom mig och jag vill liksom aldrig sluta. Sova, äta, plugga, gå till skolan... Vad är det för trams? Allt man behöver för att överleva är en sax, en burk lim och en utdaterad gratistidning.