"Djävulskap!"

Trots att jag egentligen har gjort mer saker idag än att bara åka buss så känns det ungefär såhär:

11:30

 Jag går hemifrån

11:30-18:00 

Det händer märkliga saker i kollektivtrafiken

18:00

Jag är hemma igen

Om jag skulle återberätta min dag på ett aningens mer realistiskt sätt, skulle jag säga att dagen såg ut såhär istället:

Jag tog bussen in till replokalen och var nästan i tid. På det smutsiga golvet med halkiga mattor satte jag mig för att visa den nya låten som jag har skrivit.

"Där är mellanspelet, introt är mellanspel gånger två, i versen är det bara två ackord och i refrängen också, fast det är inte samma ackord... Melodi finns inte riktigt, det blir nog mer att skrika ut texten och eventuellt ändra tonläge beroende på vilket ackord som råkar spelas just då."

Efter några timmar spelande var vi jäääääättehungriga så vi packade ihop och satte oss på bussen in till stan. Mitt emot satt ett äldre par, vilket jag inte la märke till förrän jag kände att någon snubblade vid min fot. "Oj, förlåt!" sa jag då och försökte dra in mina fötter extra mycket så att det skulle bli lättare för den äldre personen att gå förbi. I min värld skulle personen svara "Ingen fara", ta några steg till och sedan kliva av bussen. Istället stannade personen upp, spände ögonen i mig och sa allvarligt att "sådär gör man inte".

Personens partner förklarade för mig att det var djävulskap jag höll på med.

Jag blev så chockad att jag inte fick fram ett ord.

När vi hade ätit färdigt och skulle ta oss hem igen satte vi oss återigen på en buss. Med den hann vi knappt till nästa hållplats innan den tvärnitade så att stackarna som stod upp i bussen flög.

Tydligen hade en person misstagit sin cykel för att vara en buss och mer eller mindre kört precis där vi körde.

I alla fall tillräckligt mycket "där vi körde" för att det skulle bli en krock. Jag blev orolig att det hade hänt något allvarligt men den cyklande busschauffören reste sig upp, plockade upp sin keps från marken och gick in till ett kafé några meter därifrån. Vi kunde köra vidare till nästa hållplats och jag var precis på väg att börja slappna av igen när det klev på en person som bestämt stegade förbi oss och sa "AKTA!!!" innan hen slängde sig ner på ett säte bakom oss.

Jag kan tillägga att det inte var någon som helst brist på sittplatser och det var typ bara den personen som skulle gå på.

Det kändes väldigt oklart. Men nu är jag äntligen hemma och sitter i skrivande stund och äter vattenmelon som stänker ner hela min tröja. Äta och färga tröja samtidigt, multitasking ju!

Nu när vi ändå snurrat in på det här med kollektivtrafik,

kan inte ni berätta om knasiga/roliga/oväntade saker ni varit med om när ni befunnit er i kollektivtrafiken?


~

Jag höll i en liten liten solrosplanta och satt på pendeln. Mittemot satt en gubbe som frågade mig om plantan va min frukost. Jag bah "hehe njae det e en solros"
Gubben: "Jaha! Är det den som luktar bajs?"
Jag: *luktar på plantan* "eh nä?"
Gubben: "Nähä okey det måste vara nån som släppt sig. Nu ska jag träffa mina kompisar. De är så väldigt väldigt gamla nu"
Jag tänker "det e inte bara dem. Du är väldigt väldigt gammal du också"

2017-07-05 / 15:33:43
Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!

svar:Du kan köpa den här: http://nsph.webshop.strd.se/

2017-07-05 / 15:43:53
URL: http://www.joannahalvardsson.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback