Kulturdag

Varje år har min gymnasieskola en kulturdag. Den dagen är alla lektioner inställda och istället kan eleverna frossa i kultur genom att gå på föreläsningar, delta och hålla i workshops, uppträda med teater/dikt/sång/vad-man-nu-vill-göra, sälja fika, ordna tävlingar etc etc etc. Massa kul! Jag brukar vanligtvis vara helt slut när jag kommer hem från skolan efter en kulturdag pga sååå mycket intryck (!!!) men det är roligt också. 

Dagen började i skolans kyrklika aula där vi fick titta på luciatåg. Ni som känner mig, eller som har följt min blogg, känner förmodligen till att jag inte är Göteborgs största fan av julen (eller av allt jippo runtomkring) men luciatåget var rätt kul. Det var fint att se att så många olika människor deltog. De ba "fuck könsnormer, fuck religion, jag ska sjunga i luciatåget" och så gjorde de det - och de gjorde det bra. Och en liten rolig detalj: en i tåget hade en stickad tröja med bjällror på, så när det skulle bjällras i refrängerna studsade hen upp och ner och bjällrade med sin tröja. Underbart!

När luciatåget hade sjungt färdigt var det fritt fram att springa iväg vart man ville. Jag följde några knallgula skyltar med texten "gratis fika" och hamnade i ett rum som skolans Amnesty-elever hade pyntat till mysfaktor 1000. På en vägg hängde namninsamlingar (jag skrev på allihop, en råkade jag till och med skriva på två gånger), på en duk visades filmer och på en bänkrad var mutan i form av popcorn, frukt och pepparkakor uppradad. 

Förutom att hänga i Amnesty-rummet gjorde jag en foliehatt (fixa studentmössa: check). Min partner hakade på och sedan tog vi vackra selfies som alla blev fotobombade av okänd elev med stor kärlek för fredstecknet.

Jag sprang även förbi dessa hurtbullar. Är denna dans en grej som jag har missat innebörden av eller tycker de bara om att hoppa?

Hur var er onsdag den trettonde?Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback